Over

SmallMaybe

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Ron Baggerman , een multi-instrumentalist en geef al tientallen jaren muziekles in mijn eigen muziekschool : ´Ron´s Rockschool´ Door de jaren heen heb ik honderden muzikanten mogen begeleiden om hun spel op een hoger peil te brengen. Van beginners tot gevorderden. Naast de jarenlange ervaring in lesgeven en optreden heb ik ook verschillende keren in de jury van de  SENA National Guitar Awards gezeten. Daarnaast was ik ook extern lid van de examencomissie van het Rotterdam´s Conservatorium CODARTS. Ook heb ik 2 jaar Muziek Theorieles online gegeven voor de SAE (School for Audio Engineering).Ik heb o.a. lesgegeven aan :

 • 3 leden van de band de ´Handsome Poets` (Tim van Esch, Gerard/Ruben Trouborst)
 • Sylvano Matadin (Bassist van o.a. Urban Dance Squad & Anouk)
 • Rob van der Loo (Bassist van o.a. Delain, Suncaged, MaYaN & Epica)
 • Daniel Brem (Bassist van 45ACIDBABIES)

Ook heb ik veel nationaal en internationaal opgetreden en doe dat nog steeds. Eén van de hoogtepunten was te spelen op het Montreal Jazz Festival. Ik heb in talloze bands gezongen en (gitaar, bas, piano, keyboard & tapgitaar) gespeeld in vele diverse stijlen.

Op de Chapman Stick (tapgitaar) was en ben ik één van de pioniers en heb daarmee in vele bladen & kranten in binnen- en buitenland gestaan. Ik gaf en geef daar (en op aanverwante instrumenten) nog steeds les op. Zowel privé als op vele seminars.

Ik heb de eer gehad met de volgende uitmuntende musici op te treden en te jammen:

 • Nippy Noya (Percussionist Massada, B. Cobham, Jan Akkerman)
 • Daniel Bloem Berrety (Percussionist Massada)
 • Beer Klaasse (Drummer Group 1850, Finch, Q65, etc)
 • Koen Herfst (Drummer Bagga Bownz, Armin van Buuren, etc)
 • Pete Depoe (Drummer Redbone)
 • Jan Kuiper (Gitarist & organisator vd ‘5 Great Guitars’)
 • Wim den Herder (Oprichter Guitar Academy)
 • Chris Hinze (Fluitist)
 • Nicko Christiansen (Zanger, Saxofonist van Livin’ Blues)
 • Michael Manring (Bassist)
 • Hubert Heeringa (Saxofonist, EWI speler & Violist)
 • Jan Wolfkamp (Drummer)
 • Eddy Conard (Percussionist)
 • Rick Spangenberg (Percussionist)
 • Satindra Kalpoe (Drummer bij oa Anouk)
 • Rob van der Loo (Stick & Bass bij oa Delain, MaYan, Epica)
 • Michael Fix (Australische Fingerstyle Gitarist)
 • Leif de Leeuw (Bluesgitarist)
 • Marco Santos (Drummer)
 • Rick Spangenberg (Percussionist)
 • Tjeerd Klapwijk (Drummer)
 • Bob Culbertson (Chapman Stickist/USA)
 • Jim Lampi (Chapman Stickist/USA/UK)
 • Pascal Gutman (Chapman Stickist/France)
 • Youenn Landreau (Chapman Stickist/France)
 • Andre Pelat (Chapman Stickist/France)
 • Virna Splendore (Chapman Stickist/Italy)
 • Guillermo Cides (Chapman Stickist/Spain/Argentia)
 • Mathias Sorof (Chapman Stickist & Tapguitarist/Germany)
 • Stefan Huth (TouchGuitarist/Germany)

privelesindh
Hier beneden zijn wat waarderende reacties van huidige- en oudleerlingen te vinden (Check ze ook via de FB pagina van Ron´s Rockschool)

“Voor iedereen zijn Ron´s lessen een aanrader! Superleuk en gezellig
En je leert er daarnaast ook nog eens superveel!”

(Matthijs Brenkman/Gitaar)

“Altijd fijne lessen gehad, veel afwisseling tussen techniek, theorie en lekker nummers spelen die je zelf leuk vindt. Al snel is er de mogelijkheid om op te treden tijdens het leerlingenconcert, wat ik altijd super leuk vond!”
(Maaike Koolmees/Basgitaar)

“Je komt verder met kennis van je instrument en muzikale skills door een passende, flexibele, professionele begeleiding vanuit verschillende invalshoeken. Daarnaast wordt je ook snel betrokken in de muziekwereld door Ron (als je dat wil natuurlijk). Kortom; Ik raad Ron’s muziekschool sterk aan!”
(Jim Boonman/Gitaar)

“Ron is een hartelijke muziekdocent met passie voor het vak. In de tijd dat ik les van hem had, heb ik enorm veel geleerd over muziek. Bij Ron liggen er altijd nieuwe oefeningen klaar voor de volgende les. Als docent weet hij je te motiveren, te inspireren en is nog gezellig ook!”
(Marius van Dolder/Gitaar)

“Ron is een enthousiaste muziekleraar. hij heeft een brede kennis over verschillende muziekstijlen. hij helpt je ook na de les door je filmpjes en lesjes te sturen. ook flexibele lestijden zijn geen probleem. heeft eigen studio maar kan ook op locatie les komen geven. dit uiteraard in de regio Gouda en Den Haag.”
(Richard Scharff/Ukelele)

“Altijd leuke lessen gehad met Ron. Goede leraar waarbij de lessen vooral draaien om de praktijk. Raad het zeker aan!”
(Pepijn Planteydt/Bas & Gitaar)

“Ron staat nooit op de automatische piloot en weet na al die jaren les nog steeds met passie te geven, of je nou startend of gevorderde muzikant bent. Na de les stuurt Ron meestal uitgebreid instructiemateriaal over de gespeelde nummers.”
(Mike Pinckaers/Bas & Gitaar)

“Ron is een enthousiaste leraar met een groot hart voor muziek. Hij laat zich niet beperken tot bepaalde muziekinstrumenten en/of muziekstijlen. Zijn lessen zijn van een breed spectrum waarvan de inhoud nooit vast ligt. Zo heb ik bij Ron veel geleerd wat betreft theorie, improviseren, samenspelen en componeren. Het was altijd een plezier bij hem te lessen en onderdeel te zijn van de jamsessies en leerlingconcerten.”
(Koen Vereijken/Gitaar)

“Afgelopen jaar een hoop geleerd van Ron. Ik speel al meer dan 20 jaar, maar je kan altijd leren en beter worden! Ron koppelt de theorie aan de meest basale en belangrijke zaken in het leven, dat maakt het begrijpbaar en toepasbaar in je eigen spel. Bovendien wordt je zelf aan het denken & werken gezet.”
(Wouter Van Iterson/Basgitaar)

“Ruim 5 jaar met plezier les gehad bij Ron!
Echt gitaarles op maat op elk niveau en stijl
Zowel les naar eigen interesses als geïnspireerd raken door de muziek en enthousiasme van Ron zelf maken het erg leerzaam.
Een echte aanrader!”

(Robin Glissenaar/Gitaar)

“Ron is een goede gitaar leraar, die jou de ruimte geeft om aan te geven wat je wilt leren. Hij vraagt je ook welke liedjes of dingen je wilt leren. Dit doet hij met veel passie en enthousiasme en ook legt hij dingen goed uit. Bovendien is het een vriendelijke man waarmee ik veel leuke en goed gesprekken mee heb kunnen voeren.
Ron stuurt ook instructievideos als aanvulling op de lessen.
Toen mijn gitaar kapot was hielp hij me in ze eigen tijd deze te maken.
Door zijn lessen, heb ik het plezier terug gevonden in gitaar spelen.”

(Glenn Blom/Gitaar)

“Fijne lessen van Ron gehad. Hij is iemand die veel geduld heeft!”
(Ivo Erlings/Gitaar)

“Ron rocks!”
(Wouter van Deventer/Gitaar)

“15 jaar had ik geen basles meer gevolgd en weer opgepakt bij Ron. Hij voelt heel goed aan wat je niveau is en weet precies wat je nodig hebt om je spel verder te ontwikkelen. Een absolute aanrader ook voor gevorderden!”
(Jaco Hardendood/Basgitaar)

“Na een aantal lessen her en der was ik toe aan verbreding en verdieping. Met een spaans-klassieke achtergrond is het lastig om de juiste brug en aansluiting te vinden in combinatie met mijn huidige kunnen. Ron leert mij na 2 jaar nog steeds met passie andere wegen in te slaan, naast de veelzijdige theorie verrast hij mij steeds weer met onbekende fascinerende muziekstukken. Ron is een wandelende geniale muziekencyclopedie! Zeker aan te raden om bij hem in de leer te gaan als je echt verder wilt komen en genieten. Daarnaast is het een fijne, betrouwbare, enthousiaste meester!”
(Lisa Haarlem/Gitaar)

“Als je les wilt hebben waarbij je een bredere kijk op en begrip van muziek wilt ontwikken en leert aan de hand van leuke anekdotes, dan beveel ik je Ron aan!”
(Arend-Jan Reinink/Gitaar)

“Bij Ron was het altijd erg leuk en leerzaam om lessen te volgen. Hij laat zien hoe de theorie werkt in de praktijk en hoe je er zelf mee moet werken. Door dit te samen te spelen wordt het leren van de theorie veel leuker en gaat het steeds gemakkelijker. Heel leerzaam en leuk om te lessen. Zijn leerlingenconcerten waren ook altijd ontzettend gaaf!”
(Julien Faëlens/Gitaar)

“Met veel plezier volg ik basles bij Ron. Als autodidact liep tegen mijn beperkingen aan. Ron weet op een hele natuurlijke manier zijn uitgebreide theoriekennis en practische vaardigheden te combineren dat het zelfs voor mij te behappen is 🙂 . Ik ga graag naar zijn les en kom altijd weer wat wijzer thuis.”
(Dennis Niessink/Basgitaar)

“Heb al een aantal jaar les bij Ron, eerst bij ons thuis en later in zijn eigen les ruimte. Door zijn flexibiliteit is het voor mij erg makkelijk om een les in te plannen. En met zijn 24/7 ondersteuning kan ik altijd aankloppen met vragen als ik zit te oefenen. Gewoon super!”
(Rodney Heuvelman/Gitaar

“Hey Ron, puzzelstukjes beginnen ineens op zijn plaats te vallen. Voelt geweldig! Ik ga muziek ineens heel anders beleven. Na een ruim jaar heb ik toch al ongelofelijk veel geleerd en het is altijd weer gezellig en afwisselend.
Heel erg bedankt Ron en op nog naar de volgende lessen!”

(Bea van den Bosch/Gitaar)

“Ik heb op de piano ontzettend veel bijgeleerd in 2 jaar. Hele leuke lessen!”
(Jose Gouweleeuw/Piano)

“Beste Ron, Dank weer voor een topjaar, met als hoogtepunt het leerlingenconcert.”
(Frans Boshuizen/Gitaar)

  Ik ben nu 25 jaar oud. Toen ik 14 was begon ik keyboard-lessen te volgen bij Ron. Ik heb ontzettend veel bij hem geleerd. Het tempo waarin hij dingen uitlegde was soms nogal hoog, maar ik was een spons en ik wilde er alles uit halen. Ik heb bij hem veel over techniek en improvisatie geleerd, maar ook hoe je met bepaalde sounds en bepaalde stijlen kunt spelen. Ook was de les niet instrument gebonden en heb ik me ook verdiept in muziekproductie, (bas)-gitaar en tapguitar.

Ron leende me zelfs zijn instrumenten en apparatuur uit zodat ik er op kon oefenen. Daarnaast waren we in de les altijd veel aan het filosoferen, wat ik altijd erg interessant en waardevol vond. Ik doe dat tegenwoordig zelf bij mijn eigen leerlingen ook. Muziek gaat niet alleen over noten spelen. Het gaat ook over het hebben van een visie. Een paar jaar later begon ik er steeds meer achter te komen dat ik mijn beroep wilde maken van de muziek. Dit werd natuurlijk sterk aangemoedigd door Ron. Ik kan wel zeggen dat mijn carrière bij hem begonnen is, hij nam me mee op mijn eerste betaalde optredens op verschillende podia door het hele land. Ron was voor mij niet alleen een muziekleraar, hij was (en is nog steeds) ook een vriend en een mentor.”      

(Timo Dahler)

                                                                 

cropped-ron-jj-music-house_brp0598